woensdag 1 december 2021

Quarantaine dagboek: dag 3, een monster

Vandaag deden de oudste drie eindelijk weer schoolwerk. Want pas bij een officiƫle quarantaine krijg je de schoolboeken mee. Dat vult gelijk een paar uurtjes van de dag.

De klas van tweede zoon is vandaag naar huis gestuurd, omdat er teveel kinderen thuis zitten: besmet of in quarantaine. Nu is het sinterklaasfeest ook uitgesteld, dus tweede zoon is enorm opgelucht. Hij is ook veel gezelliger nu.

Dochter snottert, hoest, heeft wat minder lucht en is ongezellig. Er kwam een mailtje van de GGD, dat ze positief getest is en dat we niet gebeld worden. Dat doen ze alleen bij risicogroepen. Informatie mogen we zelf op de website opzoeken; contacten mogen we zelf bellen. Tot zover het bron- en contactonderzoek...

Kleuter speelt en knutselt en kijkt filmpjes. Soms zijn die waarschijnlijk iets te spannend. Iedere avond moeten we de monsters onder zijn bed wegjagen. Maar vanavond was hij na een uurtje slapen opeens volledig in paniek. Er zat een monster lawaai te maken onder zijn bed!

Onze grote dikke oranje jeweetwel-kater had de deur van kleuter open geduwd. Daarna was hij onder het bed in een legobak gekropen. Gelukkig zagen we twee oortjes er bovenuit steken, zodat we het monster konden weghalen. 

Zo beleven we zelfs in quarantaine avonturen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten