maandag 1 juni 2020

Wandelen met kinderen: app gezocht!

Vandaag gingen we wandelen. Iedereen rolde rond 7.30 zijn bed al uit en om 9.15 zaten we in de auto naar het startpunt. Alle dieren waren gevoederd, de haren gevlochten en doppers gevuld. Dochter brulde omdat de buggy met pop niet mee mocht. Puber wilde liever gamen. Tweede zoon wilde zo snel mogelijk terug zijn. Peuter stond als enige te trappelen. Want die wandelt in zijn wandelwagen.

Ik had op internet een route gevonden bij de Wierickeschans. Iets meer dan 5 km, dus prima te doen. Dacht ik.
We begonnen bij een prachtig vogelreservaat. Dus moesten alle vogels beluisterd en bekeken. Toen een saai stuk polder. Daarna een onverhard pad langs de Wiericke en tot slot over een gevaarlijke weg terug. Het bleek toch 8 km en daar hebben we meer dan 2 uur over gedaan.

We kwamen aan het eind langs een bord van de Rampjaarroute. Puber vond het treffend: de wandeling was een ramp en duurde een jaar. Het was een wonder dat ze het overleefd hadden, vonden ook tweede zoon en dochter.

Ik wil deze zomer juist iedere week wandelen met het gezin. Maar dan moet ik met betere routes komen, die niet stiekem veel langer zijn. Een bolderkar is misschien ook handig. Want dochter dragen, dat wordt toch een beetje zwaar.

Nu zoek ik dus tips en trucs. Een fijne wandelapp met routes, dat is vast stap 1. Wie heeft goede ervaringen met wandelen met het gezin?

3 opmerkingen:

  1. Misschien geocaching? Dan zoek je onderweg een schat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik krijg de indruk dat je in het Groene Hart woont. Daar woon ik ook. Wij zijn fervente wandelaars, de 5 km al lang ontgroeit ;-), maar wij vinden het ook niet het meest leuke wandelgebied. Wel zijn er steeds meer "klompenpaden" e.d., wij houden meer van bos e.d.
    Bij ons zijn smalle, afwisselende paadjes favoriet, maar ik begrijp dat je met een kinderwagen moet lopen. Dat beperkt het je mogelijkheden al danig. Wij liepen altijd met een rugdrager.
    Geocachen is zeker een hele leuke optie, zeker gezien het leeftijdsverschil bij jullie. Bij Alphen aan den Rijn zitten een paar leuke caches. Kijk ook eens op: https://www.wandelzoekpagina.nl/.
    Verder zou je op de sites van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer leuke wandelingen kunnen uitzoeken. Sommige plaatsen hebben ook natuurspeelplekken. Of ga richting de duinen. Eerst door de duinen lopen, op het strand even spelen, picknicken etc en dan weer terug lopen. Het strand is ook leuk bij minder mooi weer, bij storm tegen de wind in (of juist niet ;-))
    Een stuk van de Tiendweg bij Gouda is ook leuk (zonder wandelwagen). Smal, tussen het riet, over hekjes heen klimmen.
    Onze dochter liep toen ze drie jaar was zo'n 5 km. Bij langere stukken zat ze in de rugdrager. Vanaf haar 4e jaar was 10 km haalbaar. Wel met pauzes om even te spelen en "spannende" routes.
    Bij onze dochter moest soms ook een pop mee ;-). Daar had ik een eigen rugdragertje voor gemaakt, zodat zij de pop kon tillen. ;-)
    Misschien is het ook leuk om de jongste kinderen lid te maken van Oerrr! van Natuurmonumenten. Mijn dochter vond het altijd geweldig leuk. NAtuurmonumenten organiseert ook leuke activiteiten, ook bij Nieuwkoop.
    Veel wandelplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dankjewel voor je reactie!
    Dochter is bijna 7, maar is niet zo sterk. Peuter heeft een grote wandelwagen en daar gaat dochter na max 3 km in. Dan gaat peuter lopen of in de rugdrager. Na een tijdje gaat ze dan weer zelf lopen. Zo wisselen we af. Twee kinderen lang dragen is te zwaar...

    De Tiendweg klinkt ook leuk ja. En Nieuwkoop is favoriet als er paddenstoelen staan.

    Geocachen is een goede tip.
    Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen