vrijdag 29 mei 2020

Een vijfde kind

'Wat is dat vermoeiend mam, een poes opvoeden!'
Tweede zoon heeft zondag vroeg zijn kitten opgehaald. Het is een schattig beestje. Omdat zoon er al regelmatig mee ging knuffelen, is de kitten totaal niet bang geweest bij de aankomst in ons huis.

Nu proberen we de huisregels aan te leren. Niet op de trap of de tafel en geen nagels in de bank. Best overzichtelijk, dus inmiddels gaat dat aardig.

Poes wil graag spelen en gelukkig is er altijd iemand thuis om dat klusje te doen. Daarna gaat hij weer een paar uur slapen. Liefst op schoot natuurlijk.

Peuter is helemaal verliefd. Hij zet zelfs zijn speelgoed bij de slapende poes op de krabpaal als kadootje. Hij knuffelt en speelt het meest van allemaal.

Het moeilijkst is om de deur van de keuken en de achterdeur dicht te houden. Want naar buiten is geen goed plan. Ook daarin is peuter goed bezig. Gisteren ging hij zelfs in een winkel de deuren dicht doen.

Het is soms hard werken, maar ik had niet gedacht dat een kitten zoveel liefde en plezier zou brengen!

1 opmerking:

  1. Heel veel plezier en genot met jullie katje. Bij de buren waren de 4 kittens van 9 weken opeens spoorloos verdwenen, paniek natuurlijk. Hele huis overhoop gehaald en overal buiten gekeken vonden we ze s avonds terug in de tuin van de buren alle vier tegen elkaar aan aan het slapen.

    BeantwoordenVerwijderen