donderdag 27 augustus 2020

Weer een dokter voor dochter

Vandaag was dan eindelijk de intake bij de revalidatiearts. We hadden een brief mee van de fysio. Die schreef dat dochter de maximale score had qua hypermobiliteit. Ook heeft ze een algemeen stabiliteitsprobleem en verminderde spierkracht. Voelt toch een beetje naar, als iemand dat allemaal zo zwart op wit zet.

De revalidatiearts heeft een hoop gevraagd en in de computer gestopt. Het ziekenhuis had natuurlijk geen dossier aangeleverd bij de verwijzing. Gelukkig hebben we zelf een soort samenvatting van de afgelopen jaren, die we trouw inleveren bij iedere nieuwe arts. Tot slot moest dochter nog wat testjes doen.

De conclusie was dat er een hoop mensen aan de slag gaan met dochter. Een fysio, om te kijken welke oefeningen dochter nodig heeft. Een ergotherapeut, om te kijken welke hulpmiddelen eventueel nodig zijn. Een logopedist, want dochter is soms moeilijker te verstaan als ze moe is. Een schoenspecialist, om te kijken voor steunzolen of aangepaste schoenen.

Iemand van het team gaat op school observeren en in gesprek met de juf. Dan is dat alvast van ons bordje af. Er komt een zwemobservatie en een sportobservatie. Zo krijgen we ook advies welke sport het beste gaat zijn voor dochter.

Ons hoofddoel is dochter meer energie te laten krijgen, zodat ze alle leuke en belangrijke dingen kan blijven doen. Daarnaast willen we graag dat ze haar zwemdiploma haalt. Haar vingers zijn het 'zwakste' punt, dus schrijven is een fikse uitdaging. Dat is tegelijk ook zo ongeveer de hoofdbezigheid in groep 4 en daarmee een probleem. Na alle testen en observaties, komt er een integraal advies van het hele team, met een plan van aanpak.

Ik vermoed zo maar dat ik nog eindeloos naar het revalidatieteam mag. Gelukkig is dochter superslim, zodat ze gerust een hoop school kan missen. En als het dochter helpt, zijn we bereid door talloze hoepels te springen!


1 opmerking: