zondag 2 augustus 2020

Toch maar een coronatest

Dochter was gisterochtend heel bleek, maar hield vol dat ze kon spelen met buurmeisje. Ik wilde dat ze rustig zou doen, na een avond in zee. Ze deden uit zichzelf vooral dingen waarbij dochter kon zitten: schommelen, vader en moedertje, tekenen. In de loop van de middag werd dochter zo bibberig en koud. Ze had een wit snuitje en toen ik doorvroeg, had ze keelpijn en hoofdpijn. Koorts, zei de thermometer.

Als je koorts hebt, moet je een coronatest, zijn nu de regels. Ik weet bijna zeker dat ze geen corona heeft. Maar als ze het wel heeft, mogen we het natuurlijk niet doorgeven. Dus toch maar gebeld. In onze woonplaats was de testlocatie volgeboekt tot maandagmiddag. We scoren niet voor niets hoog in de besmettingsranglijst. Vanmorgen zijn we dus maar 20 km verderop gaan testen. Dochter gaf geen kik!
Nu verplicht allemaal binnen blijven tot de uitslag er is. Hopelijk kunnen we daarna verder met alle leuke dingen die gepland (en betaald) zijn.

Waarom ik denk dat het geen corona is? Dochter is donderdag twee uur naar het klimbos geweest en dat is een fikse aanslag op haar lichaam. Vrijdagavond heeft ze twee uur in zee gespeeld en genoten van iedere minuut. We hebben expres de bolderkar gebruikt, zodat ze geen stap teveel hoefde te lopen. Maar op het strand zeiden we al tegen elkaar dat het teveel was voor dochter. Haar knietjes bewogen anders, haar enkels waren minder stabiel en ze voelde ijskoud.
Dochter krijgt al 2,5 jaar permanent antibiotica, maar moest deze vakantie stoppen om te kijken hoe dat gaat. De combinatie van teveel inspanning en geen medicatie, zorgt waarschijnlijk dat ze ontstekingen krijgt in haar lichaam. Vanmorgen klaagde ze over zere benen en moe. Ze heeft deze dag alleen maar gezeten, uit zichzelf. Beetje knutselen, beetje kleuren, filmpje kijken en veel huilen om niks. De koorts was gezakt en loopt nu tegen de avond weer op.

Dochter is erg verdrietig. Want corona is niet leuk. Maar ziek worden van leuke dingen doen, dat is nog veel erger. We proberen al jaren de balans te bewaren tussen inspanning en rust. Zonder antibiotica ligt haar grens nog lager dan anders. Twee uurtjes strand als je zeven bent, daar zou je niet zo'n hoge prijs voor moeten betalen. Ik hoop bijna dat ze toch corona heeft...

Update: nee, geen corona

Geen opmerkingen:

Een reactie posten