vrijdag 21 augustus 2020

De beste bolderkar voor ons

Na een lange zoektocht op internet en een bezoekje aan de winkel, wist ik welke bolderkar ik wilde. We hebben een fiks bedrag betaald, maar nu hebben we een Ulfbo. De peuter is er blij mee, dochter is blij en wij zijn ook tevreden.

We wilden een kar die alle soorten terrein aan kan. Juist op het strand of in het bos kan dochter minder goed lopen. De Ulfbo heeft brede luchtbanden die heerlijk rijden. Niet alleen om te trekken is dat fijn, ook het gehobbel voor de kinderen valt daardoor mee.

De kar moest opvouwbaar zijn. Want als er zes mensen én een bolderkar in de auto moeten, dan is er niet heel veel plek meer over. De Ulfbo is prima in te klappen, zonder dat je vingers ergens klem kunnen raken. Er zitten losse kussens bij en de wielen kunnen eraf.

De bolderkar moest ook cool zijn. Want als je zeven bent, wil je niet uitgelachen worden op school. De eerste dag dat dochter aarzelend instapte om naar school te gaan, kwam het buurmeisje tegelijk naar buiten. Die riep direct: 'Wow, mam, ik wil dat ook!' Dat nam de twijfel weg. Een dag later kwam er zelfs een vriendinnetje in onze kar mee naar huis. Tweede zoon van tien liep ook een rondje met peuter en op het strand wilde puber wel trekken. Ik bedoel maar.

Het nadeel is dat de kar groot is, zodat je even moet opletten bij de bocht. Ik zou er niet mee gaan shoppen en al helemaal niet bij het K.ruidvat. Maar ach, daar hoeven we voorlopig toch niet over na te denken, shoppen met de kids.

Inmiddels is de kar getest op het strand, in de dierentuin, bij Sealife en in de buurt. Er kan ontzettend veel in en hij blijft prima te trekken. We hebben geen extra huif gekocht, maar die bestaat wel. De kinderen zitten (of liggen) er heerlijk in, door de extra kussens. We hopen er nog jaren plezier van te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten