zaterdag 1 augustus 2020

Thuisvakantie week 2: uitstapjes!

In week 2 hadden we een paar uitstapjes gepland. Puber werkte dinsdag en donderdag, dus konden we mooi zonder hem 'stomme dingen' doen.

Dinsdag zijn we naar Sealife geweest. Dat viel tegen zeg. Een paar mooie vissen, een schildpad en onzichtbare slapende otters. Blij dat we tweede kaartje gratis hadden, maar dan nog zonde van je centjes. Oceanium in Blijdorp is leuker en dan heb je voor hetzelfde geld nog de rest van de dierentuin erbij.

Donderdag ging ik met tweede zoon en dochter naar een klimbos. Zoon vond het spannend en dochter huppelde door de bomen. Confronterend hoor, als je kleine zusje veel meer durft! Maar eigenlijk was hij het dapperst: hij vond het eng en deed het toch.

Vrijdag wilden we graag naar het strand. We gingen pas na het avondeten. Dan hoef ik niet te smeren met zonnebrandcrème, is het minder heet en is het vooral een stuk rustiger. Parkeerplaatsjes genoeg om 19.15. Het was heel even druk om langs de rij bij de patatkraam te komen, maar verder hadden we alle ruimte. De zee was heerlijk opgewarmd en verkoelend. 

Vandaag moet alles weer gewassen en gestofzuigd. Dochter heeft verhoging, dus ze moet vandaag een rustdag houden. Na te grote inspanning krijgt ze vaak een dagje koorts. 

Verder wil ik vandaag mondkapjes gaan naaien.
Want afstand houden is dan wel óns motto, maar niet iedereen wil dat. In het klimbos, in sealife en op het strand ging dat prima. Winkelen doen we niet. Maar er komen vast momenten dat we drukte niet kunnen mijden. 
Mijn grootste angst is dat de (middelbare) scholen weer dicht gaan. Als mondkapjes een klein beetje helpen tegen dat scenario: heel graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten