zondag 21 november 2021

Van nutridrink naar gezondheid

Dochter wilde geen vieze nutridrink meer. Want ze wil niet ziek zijn. Ze wil niet moeten aankomen en ze bleef maar bezig dat ze niet dik wil worden. Liefst wilde ze ook het ontbijt overslaan, want in de ochtend eten is lastig. Dat levert uiteraard strijd op, want van mij moet ze genoeg eten.

Gelukkig was het precies tijd voor de diëtiste. Dochter vertelde waar ze mee worstelde. Ah, die fase, zei de diëtiste tot mijn opluchting.

Eerst kreeg dochter uitleg over groeicurves. Lengte plus 1, gewicht min 1, dus lengte/gewicht verhouding is min 2. Als ze nu een halfjaar in de lengte doorgroeit,  maar in gewicht gelijk blijft, daalt ze onder de min 2,5 lijn. 'En dan raken je spieren slap, dan kun je niet meer goed zwemmen en paardrijden. Dan werken je hersens minder goed en haal je slechtere cijfers.' Dochter snapte het.

Daarna kreeg dochter een knutselpakket over magische stofjes mee. Nu weet ze welke bouwstenen haar lichaam nodig heeft én waarvoor. Ze kreeg ook een schijf van vijf voor iedere maaltijd. Ze kijkt nu drie keer per dag of ze uit alle vakjes iets eet. Want dat heeft ze nodig.

Onze diëtiste is geweldig. We zijn uit het verhaal van ziek-aankomen-drinkvoeding gestapt. Nu beginnen we aan gezond-eten-groeien. Ik zie bij dochter de klik in haar hoofdje. De weegschaal is verstopt en we gaan proberen haar gezond te laten groeien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten