vrijdag 3 januari 2020

Met vier kinderen naar het museum

Het is een hele uitdaging om uitstapjes te bedenken voor ons gezin. De oudste zit in de tweede klas van het voortgezet onderwijs, dus dat is al een echte puber. De jongste is nog maar twee en een echte peuter. De andere twee zitten daar mooi tussenin.

We proberen iedere vakantie een dagje iets leuks te doen. We kozen voor het Gemeentemuseum in Den Haag. 'Stom, een museum,' riep de oudste. Toen ik vertelde dat ze tablets hebben voor kinderen, draaide hij al wat bij. Eenmaal in het museum, had hij als eerste zo'n scherm in zijn vingers.

Er bleken 13 Wonderkamers te zijn. Daar moest je opdrachten doen in tweetallen, met je tablet. De jongens gingen samen op pad en vermaakten zich uitstekend. Wij namen de jongste twee op sleeptouw. Sommige opdrachten waren voor een zesjarige te moeilijk, dus die deden wij fijn. De peuter was al helemaal tevreden dat we met z'n allen op pad waren en dat er iets te zien was.
Na twee uur waren de jongens er klaar mee. Ze hebben nog zelf een wonderkamer ontworpen, met punten die ze verdiend hadden.



Daarna wilde ik nog graag naar de tentoonstelling van Monet. De schilderijen waren prachtig, maar het was zo ongelooflijk druk. Ik snap niet zo goed waarom er zoveel senioren in een schoolvakantie naar het museum willen. Puber concludeerde dat dit de afdeling voor bejaarden was, dus niet cool en mopperdemopper. Gelukkig vonden tweede zoon en dochter de schilderijen prachtig.

Ik vond het een prima score, twee uur in een museum plezier maken!

1 opmerking:

  1. Goed gedaan! Musea zijn tegenwoordig echt wel leuk voor kinderen. Wel jammer dat het zo druk was. Drukte vind ik een afknapper.

    BeantwoordenVerwijderen