woensdag 7 april 2021

Too good to go uitproberen

Er gaan flinke hoeveelheden eten doorheen in een gezin van zes. Ik bestel iedere week bij de Appie, waarbij het de kunst is om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Ik bestel voor 50 euro, zoveel mogelijk bonus of huismerkproducten. Brood en fruit halen we bij onze Coop, want dat is veel lekkerder. Ik maak altijd een lijstje voor een week, waarna ik uitzoek wat bij welke winkel goedkoper is. Dan nog zijn we een hoop geld kwijt.

De afgelopen weken heb ik de app van Too good to go uitgeprobeerd. Wie weet levert dat een besparing op. Ik kocht alleen een pakket als de voorraad in de kasten op raakte, zodat ik zeker wist dat ik niks weg hoefde te gooien.

We hebben nu twee keer een pakket van de Hoogvliet gehad. Beide keren zat er een enorme voorraad vlees in, met één zak roerbakgroente. De mannen in ons gezin vonden dat prima: die aten die dag uitgebreid vlees, met een beetje aardappels en groente. Ik probeer zo veel mogelijk vegetarisch te koken, met alleen op zondag (verantwoord) vlees. Dus nee, ik ga geen Hoogvliet pakket meer kopen.

We hadden een broodbox van de Plus. Het brood was 3x kurkdroog witbrood en 1x smerig bruin casinobrood. Bovendien moest ik eindeloos wachten bij de servicebalie, omdat de meiden gezellig aan het kletsen waren. Dus nee, dat is ook geen succes.

Bij een Verswinkel haalde ik een verspakket, waar alleen voorgekookte maaltijden in zaten, in plaats van de beloofde groente en fruit. Best lekker, vonden ze hier. Zoute zuurkool met spekjes, zoute aardappelpuree, zoute stamppot rode kool en heerlijke babi pangang reepjes. Ik denk dat ze in de winkel wel ongeveer 15 euro rekenen voor zo'n gemakspakket, dus dat mijn 5 euro wel de 'winst' waard is. Tenminste, voor wie niet zelf aardappels kan koken en stampen. Ik weet nog niet of ik het daar nog een keer ga proberen.

Gisteren haalde ik een Paasbox bij de Hema. Daar was iedereen razend enthousiast over: een enorme berg paaseitjes in alle kleuren en maten. Niet per se gezond, maar zoooo lekker!

Voor de groente en fruit boxen ben ik tot nu toe steeds te laat. Terwijl ik die juist graag wil proberen. Lijkt me veel gezonder!

2 opmerkingen:

  1. Een broodbox is goedkoper, maar vies.
    Zo'n verspakket is even duur als zelf koken.
    De voorraad chocola van Hema was absoluut een besparing.
    De pakketten van de Hoogvliet zijn een besparing als je goedkoop vlees wilt eten.

    BeantwoordenVerwijderen