woensdag 10 februari 2021

Sneeuwpret en rust

Maandag begon onze school een uurtje later. Dat was maar goed ook, want het duurt even voordat we klaar zijn voor vertrek. Sneeuwpak aan, wanten, sneeuwlaarzen, drinkfles van de konijntjes ontdooien, schoolspullen mee en dan lopen met de slee. 

Dochter hoeft deze week maar halve dagen naar school. Het revalidatieteam vindt het belangrijk dat ze ook energie overhoudt om in de sneeuw te spelen. We halen haar dus om 12.15 weer op. Dan gaat ze op de bank liggen, even fluitles oefenen en nog meer liggen. 

Maandag had dochter een speciale sneeuwpop gemaakt. Het is voor haar te zwaar om sneeuw te rollen of te stapelen. Op het pleintje lag een berg sneeuw, waar dochter een liggende sneeuwpop van maakte! Beetje rond boetseren, oogjes en knopen van zwarte grond en hij was perfect. 

Gisteren kwam om drie uur het buurmeisje en gingen ze samen buiten spelen. Het buurmeisje trekt dochter dan op de slee of ze ligt heerlijk te rollen door de sneeuw. Na twee uurtjes was het op. Ik heb dochter op de bank gelegd en ze kwam er niet meer af tot ze naar bed ging. 

Vanmorgen was dochter eigenlijk te moe om op haar stoel te zitten. Ze at voor één keertje op de grond, met haar rug tegen de kachel. Ze veegde per ongeluk een wijnglas van het aanrecht en kon daarna alleen nog maar huilen tot we bij school aankwamen.

Er liggen schaatsen klaar in de gang, voor als het ijs dik genoeg is. Dat komt zó zelden voor, dat we haar daarvoor met plezier vrijdag thuis houden van school. Want een uurtje schaatsen kost een hele dag aan energie. En school, daar kan ze nog haar hele leven heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten