maandag 19 juli 2021

Eindelijk zomervakantie!

We hebben het gehaald: zonder corona of  quarantaine door het jaar rollen tot de zomervakantie. Puber had geen rapportuitreiking en tweede zoon kreeg eerder vakantie omdat de juf in quarantaine zat, maar verder geen drama.

We doen verwoedde pogingen om dochter aan te melden voor therapie. Dat lukt nog niet en inmiddels zijn de meeste betrokkenen op vakantie. Dochter vindt het moeilijk om nog lichtpuntjes te zien als er zoveel dingen niet kunnen. Ze is vaak zo moe en verdrietig. Als je kind regelmatig zegt dat ze liever dood wil zijn, breekt je hart steeds opnieuw. 

Nu gaan we zo veilig en leuk mogelijk door de vakantie laveren. Er hangt natuurlijk weer een vakantieslinger, waarop de kinderen kunnen zien hoe de zes weken voorbij vliegen/kruipen. Daarnaast hangt een lange lijst met mogelijke uitstapjes en activiteiten. Het kabinet is niet van plan voor onze veiligheid te zorgen. Dus gaan we vooral buiten leuke dingen doen. 

Vanmorgen stonden we om 9.00 al bij Blijdorp. Met de rolstoel voor dochter en een bolderkar voor peuter en neefje hadden we een topdag. Zonder Oceanium, want dat was binnen met veel mensen en zonder 1,5 of mondkapjes. De vlindertuin en de krokodillenruimte gingen gelukkig wel prima. Het was echt een feestje, twee enthousiaste peuters voor het eerst in een dierentuin! 

We gaan deze week nog verjaardagen vieren bij familie in de tuin, een bootje huren en naar een klimbos. Het allerleukste voor dochter is dat ze een proefles mag doen op de manege. Heel verantwoord en therapeutisch, op zo'n lief aaibaar paardje rijden, waarbij ík het stinkende beest mag vangen, borstelen, optuigen en aftuigen. 

Puber heeft vandaag voor het eerst gewerkt bij zijn nieuwe baantje. Met onbeperkt achter een scherm zitten hadden wij wel gehad en hij is geen fan van gezinsuitstapjes. Nu kan hij geld verdienen en zich nuttig (ver)maken. 

Oftewel: we doen ons best om er wat van te maken, zes hele weken thuis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten