woensdag 4 maart 2020

Wat tegenvalt als thuismama

Het lijkt een heerlijk leventje, thuismama. Maar sommige dingen vallen toch een beetje tegen. Of zelfs een beetje erg tegen. Die lees je alleen zelden online. Daarom hier een lijstje van willekeurige dingen die mij opvielen de afgelopen tijd.

- Opruimen en schoonmaken duurt drie keer langer. Zodra ik een emmer vul, staat peuter erbij om te 'helpen'. Hij is gek op de was ophangen, op alle poetsklusjes en op de vaatwasser leeg maken. Ook als de was al eerder ophing, de vaat nog vies is en per ongeluk de emmer omvalt.

- Je kunt zelden iets doen zonder binnen vijf minuten 'mamaaaa' te horen. Je bent nu toch altijd beschikbaar voor iedereen?

- Het huis wordt een stuk viezer dan toen peuter op de opvang zat.

- Eerst verdeelden we de klusjes eerlijk, maar nu zijn alle extra afspraken overdag voor mij. De ortho/tandarts/huisarts/schoolgesprekken. Mijn agenda loopt steeds vol, zodat echt een dag thuis nauwelijks voorkomt. En zo'n afspraak is zelden op een praktisch tijdstip.

- Tijd in mijn eentje is erg zeldzaam. Eerst had ik de reistijd naar mijn werk of studie om even bij te komen van de ochtendspits, of om te schakelen naar de avondspits. Nu ben ik nooit zonder een gezinslid. Peuter doet geen middagslaapje meer en puber lijkt altijd vrij te zijn.

Het zijn geen drama's hoor. Ik probeer er gewoon handige oplossingen voor te bedenken.

Wat valt andere thuismama's tegen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten