zondag 10 januari 2021

Thuisonderwijs en revalidatie

De eerste week thuisonderwijs in het nieuwe jaar zit er weer op. Dochter heeft het best zwaar. Na een halfuurtje weet ze niet meer hoe ze moet zitten en doet schrijven zeer. Dan gaat ze een tijdje op haar zitzak lezen, waarna we toch weer verder moeten. Inmiddels mag ze van mij de herhalingshelft van haar rekenwerk overslaan en doen we taal vaak mondeling. Zo duurt het vaak dik twee uur voordat haar schoolwerk af is. Daarna moet ze uitrusten voordat ze 's middags kan gaan spelen.

We begonnen vrijdag eindelijk bij het revalidatieteam. Twee nieuwe mensen, zonder goed dossier, dus deden we de intake nog eens dunnetjes over.  Dochter had eerst haar schoolwerk gedaan en vroeg na zeven minuten draaien op haar stoel of ze mocht liggen. Dat mocht gelukkig en liet precies zien waarom we kwamen.

Ik heb aangegeven dat we vooral op zoek zijn naar de balans tussen wat ze moet/wil en wat ze fysiek aankan. Want dochter lag na therapie een uur voor pampus en ging toen toch buiten spelen. Zaterdag heeft ze weer buiten gespeeld omdat er zulk heerlijk ijs op de plassen lag, maar was dat eigenlijk teveel. Vanaf half vier lag ze met een bleek snoetje op de bank en 's avonds voelde ze zich zo ellendig dat ze niet kon slapen. Vanmorgen heeft ze veel gehuild en alleen maar gelegen. Vanmiddag heeft ze een paar uur in bad gelegen en dan mogen we morgen weer opnieuw schoolwerk doen.

We hopen zo hard op goede hulp. Op een stoel waarop dochter wél langer dan een halfuurtje kan zitten. Op iemand die aan school uitlegt dat dochter beter op de computer kan werken, of desnoods mondeling. Op plezier en energie.

Deze week belt de kinderarts van het WKZ, voor een regulier voortgangsgesprek. We hebben online gesprekken met plusklasjuf/ib-er/gewone juf over tweede zoon en over dochter. Vrijdag weer naar de revalidatiearts en schoenspecialist voor controle. Vrijdag ook naar het revalidatieteam, waarvoor ik deze week drie dagen lijsten moet invullen met wat dochter doet, per halfuur. En dan mag ik ook nog het huishouden doen én op drie verdiepingen juf spelen én een peuter entertainen. 

Wie durft te zeggen dat thuismoeders niet werken?!


1 opmerking:

  1. Een goede ergotherapeut voor kinderen in je eigen woonplaats, dus niet via WKZ of Hoogstraat, hebben jullie die al ingeschakeld? Wij hebben daar erg veel aan gehad wat betreft stoelen voor thuis en op school en laptop voor school. Onze ergotherapeute had ook gesprekken met school.

    BeantwoordenVerwijderen