vrijdag 22 januari 2021

Revalidatie en thuisonderwijs (vervolg dus)

We hebben inmiddels weer twee sessies met het revalidatieteam achter de rug. De conclusie is dat dochter zowel thuis als op school een aangepaste stoel nodig heeft én een aangepast bureau. Ook heeft dochter een elektrische kinderfiets nodig, zodat ze zelf naar vriendinnetjes kan fietsen. Nu moet er een rapport komen en moeten alle aanvragen gedaan worden. 

Dit hadden ze in september ook al bedacht, maar we wachten dus tot iemand tijd heeft om het rapport te schrijven en de aanvragen in te dienen. De stoel thuis moeten we aanvragen via de zorgverzekering. De stoel en het bureau op school gaat via het uvw. De fiets valt onder de gemeente. Ik hoop heel hard dat er vóór de zomervakantie ook daadwerkelijk iets geleverd gaat worden.

Puber leeft helemaal op nu de toetsweek ook online is. Hij zit iedere keer keurig op tijd klaar: boeken afgestoft, woordenlijsten uitgeprint, telefoon met klassenapp erbij, pc aan met online lesmateriaal en google. Dan maakt hij fluitend zijn toetsen op zijn laptop. Minimale voorbereiding, nul stress en uren vrije tijd. Geen idee of hij ook iets leert dit schooljaar, behalve illegale vaardigheden.

Tweede zoon en dochter hebben iedere week een halfuurtje online contact met de juf/meester en een klein groepje klasgenoten. Ze leren snel en makkelijk, dus over een leerachterstand maak ik me geen zorgen. Sterker nog: de meester bedacht dat tweede zoon wel een extra taal kan gaan oppakken, naast Engels. Dochter is begonnen met een typecursus, zodat ze hopelijk meer op de computer mag werken straks.

De grootste uitdaging is momenteel onze peuter. Hij is 3 jaar en 4 maanden en verveelt zich steeds sneller. Ik kan minder met hem naar de speeltuin, omdat ik thuisonderwijs moet geven. Ik kan hem minder aandacht geven en hij wordt doodmoe van opboksen tegen de grotere kinderen. We zijn nu gestart met Trucky 3 en Castle Logix van smartgames. Dat biedt wat uitdaging en afleiding. Maar ik kan niet wachten tot hij in september hopelijk naar school gaat. 

Sowieso: stel nou dat iedereen weer naar school en werk kan, hoe heerlijk stil zou het dan thuis zijn! Ik kan soms zo ontzettend uitkijken naar een paar uurtjes in mijn eentje thuis...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten