zaterdag 2 januari 2021

Eerste doel voor 2021 gehaald

Een belangrijk doel voor peuter was zindelijk worden. Ons jongetje loopt verbaal járen voor, maar praktisch dingen zijn grote uitdagingen, zoals zindelijk worden en fietsen.

Sinds de zomer had ik al drie keer een poging gedaan. Maar na tien rondjes dweilen op een dag gooide ik dan de handdoek weer in de ring. Zodra ik begon over het potje of de wc werd peuter woest: daar deed hij absoluut niet aan.

Er stond al drie dagen een grote doos met een kado klaar. Dat zou peuter krijgen als hij 21 vakjes had gekleurd, dus 21 keer op de wc geweest. 'Ik krijg dat kado wel een andere keer mama. Ik ga niet op de wc en ik hoef geen kado.' Tegen zijn oma verklaarde hij gisteren nooit zindelijk te willen worden; dan maar niet naar school.

Vandaag hebben we peuter verteld dat het pampertijdperk voorbij was. Na twee ongelukjes wilde hij eigenlijk zijn pamper weer aan. Maar dikke pech voor hem: die tijd is geweest. 'Ik vind een natte onderbroek zo vies!' Ja, dan moet je dus even wachten en op de wc gaan.

Wat we nooit hadden verwacht: vanaf dat moment gaf peuter keurig aan wanneer hij moest. Geen ongelukjes meer en hij heeft inmiddels 8 gekleurde vakjes. 

Ik verdenk peuter nu van luiheid en gemakzucht. Want blijkbaar is hij uitstekend in staat om voortaan zonder pamper door het leven te gaan. Even de mentale knop om en hoppa, hij kan het.

Mijn eerste doel voor het nieuwe jaar is binnen. Ik hoop dat leren fietsen net zo voorspoedig gaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten