maandag 27 juli 2020

Zomerlezen: boekentips voor kinderen

Op de eerste dag van de vakantie gingen we naar de boekhandel en de bieb. Want lezen, dat hoort er gewoon bij. Puber leest inmiddels vooral young adult boeken, dus die komen in een later blog. Vandaag wil ik vertellen wat onze kinderen graag lezen.

Peuter:
- Monkie, Dieter en Ingrid Schubert. Een verloren knuffelaapje maakt van alles mee. Al jaren een favoriet hier in huis. Zonder tekst, dus je kunt zoveel details uit de tekeningen benoemen als je zelf wilt.
- Alfabet, Charlotte Dematons. Een prentenboek met oneindig veel dingen om te benoemen.
- Bobbi-serie, Monica Maas. Peuter vindt Bobbi veel leuker en herkenbaarder dan Nijntje.
- Ik zou wel een kindje lusten, Silviane Dobbio. Over een krokodil die niet zijn dagelijkse bananen wil eten, tot wanhoop van zijn ouders.
-De Gruffalo boeken vindt peuter nog te eng, dus dat is waarschijnlijk vanaf vier jaar. Maar ze zijn erg leuk!

Dochter (7 jaar)
- Sprookjes van Grimm, met tekeningen van Charlotte Dematons. Iedere avond lees ik een sprookje voor.
- De Heksenkeet-serie. Makkelijk te lezen voor eind groep 3/begin groep 4, maar zonder vastgesteld Avi.
- De enorm eigenwijze eenhoorn, van Pip Bird. Eenhoorn, glitter, meisjes: succesrecept.
- De zoete zusjes vinden een schat, van Hanneke de Zoete. Dochter is fan van de Zoete Zusjes op youtube. Eindelijk een vlog zonder overdreven gedoe, met gewoon huis-tuin-en-keuken thema's.

Zoon (10 jaar)
- Warrior cats, van Erin Hunter. Sinds zoon een kitten heeft, is hij ook fan van boeken over poezen. Dit gaat over concurrerende poezenclans, liefde, gevechten en slimheid.
- Bibi's bijzondere beestenboek, Bibi Dumon Tak. Gewoon alles van deze schrijfster is goed. Ze schrijft een soort verhalende non-fictie over dieren. Kreeg er de Theo Thijssenprijs voor.
- Een aap op de wc, Joukje Akveld. Over dierentuin Blijdorp in de tweede wereldoorlog. Spannend, humoristisch en realistisch.
- Harry Potter natuurlijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten