donderdag 23 juli 2020

Thuisvakantie week 1 en puber heeft een baantje!

Het is heerlijk dat het eindelijk vakantie is! Alle kinderen vrij en geen verplichtingen meer. Mijn man werkt nog twee weken door en heeft dan vrij. Maar wat doen we dan de hele dag?

Zaterdag: kinderfeestje van tweede zoon voor de hele klas. Eerst naar een trampolinepark en daarna lekker buiten rommelen op een boerderij. Gelukkig was het feestje samen met meer kinderen (en ouders). Het was een heerlijk afscheid met z'n allen.
Zondag: eerst kerk 'gekeken' en in de middag met peuter en dochter naar mijn hoogzwangere zusje. Toen met haar en haar zoontje door naar een natuurspeeltuin. Jammer dat mijn kinderen dan gelijk ultiem smerig zijn, maar wel een mooi verhaal voor later: dochter ging bloot mee terug in de auto en maakte zich erg zorgen of je daar een boete voor zou krijgen.
Maandag: fysio met dochter, PMT met tweede zoon en ortho met tweede zoon. Verder gewoon lekker gespeeld rond het huis.
Dinsdag: zoon had twee vriendjes en heeft daarmee film gekeken en bordspellen gedaan. Dochter had een vriendinnetje. Neefje (2) van hoogzwangere zus kwam bij ons en bleef gezellig slapen.
Woensdag: zoon had een vriendinnetje en heeft krabben gevist, een film gekeken en gespeeld. Dochter vond een vriendinnetje in de buurt. Peuter en neefje hebben heerlijk samen gespeeld. We hebben wat gewandeld langs speeltuintjes en graafmachines enzo.
Donderdag: met buurmeisje en de jongste drie naar onze natuurspeeltuin. Het grote voordeel van de bolderkar is dat daar drie kinderen én de spullen in kunnen.
Vrijdag staat een dagje puinruimen in huis op de planning, eventueel opnieuw met neefje erbij.

Wat de puber doet? Die werkt!
Eindelijk is onze oudste dertien geworden. In onze regio ga je dan bij een kwekerij werken, net als wij vroeger. Via een vriendje heeft hij een baantje gevonden en vandaag ging zijn vriendinnetje voor het eerst ook mee. Natuurlijk is onkruid trekken voor drie euro per uur niet heel tof. Maar het is gezellig, je oefent sociale vaardigheden, je krijgt wat geld en je verveelt je niet kapot.
Er moet nu een extra lopende band vanaf de supermarkt naar de keuken, want er gaat opeens nóg meer eten doorheen. Er staan twee schoenen buiten naar dood dier te stinken. Het hele huis is om 7.00 wakker. Er is nóg meer was van werkkleding en handdoeken en zwarte washanden.
Maar we stimuleren ons te pletter, net als de ouders van vriendje en vriendinnetje. Want voor het eerst sinds maart kunnen onze pubers weer de buitenwereld in om iets nuttigs te doen. Eindelijk activiteiten zonder beeldscherm. Vandaag kwam zelfs zijn allereerste contract mee naar huis! Hij leert deze paar weken meer over de wereld dan in al die maanden online-school.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten