maandag 13 juli 2020

Een puberovergang

Nachten waarin ik zwetend wakker lag. Opvliegers. Plotselinge huilbuien. Buikpijn. Ik ben 37 maar met een puber blijk je dan toch last te hebben van de overgang.

De overgang van de tweede naar de derde, welteverstaan. Waar zijn papa vroeger gemiddeld een 9 stond voor alle vakken, lijkt zoon helaas de traditie van míjn familie te volgen. Met minimale inspanning toch telkens over dus. 

Sorry mam, voor wat ik je vroeger heb aangedaan. Sorry dat ik zo nonchalant reageerde op de 2.7 voor wiskunde in de vierde, waar jij destijds drie weken dagelijks over foeterde. Sorry voor de telefoontjes die over mij nodig waren. Sorry voor de stress die ik jou gekost heb.

Nu krijg ik hetzelfde terug. Opdrachten die niet ingeleverd blijken en toetsen die 'vergeten' zijn. Woordjes niet leren maar erbij houden tijdens de toets. De grammatica qua uitleg snappen, maar qua toepassing nooit geoefend hebben.

Gelukkig blijkt een aantal drieën en enen niet mee te tellen. 'Dat wist ik toch mam, daarom deed ik niks.' Ik geloof dat puber gemazzeld wordt wegens corona. 
Maar voor volgend jaar hou ik mijn hart vast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten