zondag 4 oktober 2020

Sparen en besparen

Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel fijn als je er veel van hebt. En het rolt makkelijk alle kanten op, zodat het zomaar verdwijnt. Sinds het woord 'verhuizing' is gevallen, bekruipt mij het gevoel dat we best meer spaargeld kunnen gebruiken.

Dus wil ik beter gaan kijken naar onze uitgaven. Abonnementen opzeggen, zoals Spotify, helpt een klein beetje. Besparen op boodschappen is lastig: we eten al gezond zonder veel extra fratsen. Dus zal het van de kleding en de bijzondere uitgaven af moeten. 

Ik besloot kritisch naar de kasten te kijken. Eigenlijk heeft iedereen wel genoeg kleding, behalve puber. Die is wéér gegroeid, zodat hij inmiddels langer is dan ik. Daar moeten online nog twee truien voor besteld worden. Dus hoef ik lekker nergens te gaan shoppen met een mondkapje. 

Traditiegetrouw begin ik in oktober met de verlanglijstjes voor Sint. Dan sprokkel ik in twee maanden een zak vol kadootjes bij elkaar. Ze krijgen allemaal iets wat ze nodig hebben, iets wat ze kunnen aantrekken en iets om mee te spelen. 

Het fijne van november is dat er allemaal mensen kadootjes zoeken.  Dus zoeken wij in de herfstvakantie zoveel mogelijk dingen op om te verkopen. Vorig jaar verkocht tweede zoon bijvoorbeeld voor 130 euro aan my little pony spullen, wat ik ooit voor 40 euro kocht. 

Ik denk dat ik dit jaar het verkopen groots ga aanpakken: geld verzamelen en ontspullen tegelijk. We weten nu immers waar we het voor doen!


1 opmerking:

  1. Ik heb al een leuk potje opgebouwd door op MP te verkopen. Moet het weer eens oppakken. Rond deze tijd denk ik ook veel na over kleding en zo. Ik heb nu alles wat ik nodig heb en mag niets meer kopen van mijzelf wat dat betreft. Goed idee om nu al bezig te zijn met de feestdagen. lieve groetjes van mij. Hélène

    BeantwoordenVerwijderen