zondag 12 september 2021

Wat kun je doen als je op de bank moet liggen?

Dochter ligt iedere dag een uurtje of twee op de bank. En ze verveelt zich suf. Op school ligt ze twee keer een poos te lezen op haar zitzak, dus dat heeft ze al gedaan. Televisie kijken is vaak niet boeiend, Netflix heeft ze uit, haar luisterboeken en NPO ook grotendeels. Spelletjes op de tablet zijn ook niet echt boeiend meer. 

Eigenlijk is het probleem natuurlijk dat dochter te moe is voor iets leuks. Ze kan altijd honderd dingen bedenken waarbij je moet bewegen. Maar na twee schoolweken heeft ze het eerste virus al te pakken, dus ligt ze sinds vrijdagochtend het grootste deel van de dag ziek op de bank. Met paracetamol en inmiddels ibuprofen speelt ze af te toe een poosje, tot de medicatie uitgewerkt is. Ze haalt nu zeker de acht uur liggen overdag...

En wat kun je dan doen op de bank? Vanmorgen heeft dochter leren punniken. Ze krijgt er wel heel zere handen van, maar het is even leuk. Ze heeft Twisty Pets, waarmee je kunt friemelen en spelen. Maar kleuren of tekenen werkt niet echt. Want ze moet echt uitrusten en niet haar handen, armen en rug verder belasten.

Wat kun je als meisje van acht nog meer doen als je moet uitrusten? Wie heeft de gouden tip?

8 opmerkingen:

  1. Dromen en fantaseren. Verhaaltjes bedenken. Rare sommen of grapjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vingerhaken. Niet echt heel belastend en erg ontspannend vonden mijn kinderen toen. Verder hadden mijn kinderen toen van die schuifspelletjes waarmee je met enkele vormen figuren moest maken. Je hebt ze ook met autootjes.
    Een kleine keybord om muziek te maken.Ook altijd leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat rot voor haar.

    1. Oude familiealbums bekijken
    2. Puzzelen. het lijkt saai maar als je steeds een beetje meehelpt en complimentjes geeft is het toch leuk.
    3. Doe alsof spelletjes
    4. ....

    Tip:

    1. Maak aan het begin van de dag een lijst met jouw opties om het de dat wat soepeler te laten verlopen.
    2. Houd je kind niet de hele dag op dezelfde bank. Richt als het kan een paar verschillende gezellige plekken in het huis in
    3. Leg een geheime voorraad kleurboeken, stickers en klein speelgoed in een kast aan.

    Bron: Quiet Activities for Sick Children

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank voor jullie reacties! We gaan experimenteren. Ze is nog steeds niet beter...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat sneu voor je dochter. Zeggen podcasts haar iets? Wij ontdekten onlangs wetenschapje van het geluidshuis en er zijn er vast nog veel meer. Een aflevering duurt maar een kwartiertje, maar daarna komen er hier eigen vragen of gaan ze aan het fantaseren. Misschien is er een podcast die je dochter inspiratie geeft?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Misschien iets met handwerken? Haken of zo? Of kleuren?

    BeantwoordenVerwijderen