zondag 19 september 2021

De balans opmaken na drie schoolweken

Nu de kinderen allemaal op school zitten, zou ik zo ongelooflijk veel vrije tijd krijgen. Ik beloofde mezelf dat ik achterstallige klusjes in huis zou doen. En ik begon met inwerken voor mijn nevenfunctie, dus twee of drie avonden vergaderen.

Week 1: puber nog twee dagen thuis, maar wel twee halve dagen én een hele dag voor mezelf.
Week 2: puber en tweede zoon een dagje ziek thuis, maar wel twee hele en twee halve dagen voor mezelf.
Week 3: dochter de hele week ziek thuis, inclusief wat schoolwerk doen, puber deels thuis met een zwaar gekneusde pols.
Voor week 4 staan een vrije ochtend voor kleuter en een extra vrije dag voor alle kinderen gepland. Hopelijk drie hele dagen voor mezelf!

Qua achterstallige klusjes is nog niks gebeurd. Vergaderingen voorbereiden moet in losse kwartiertjes. En bijslapen van een week gebroken nachten is ook nog niet echt gelukt.

Dochter heeft inmiddels antibiotica voor haar oorontstekingen. Als ze snel weer ziek is, wil ik weer terug naar een dagelijkse onderhoudsdosering. Want ze is nu tien dagen ziek geweest en afgevallen, van een gewoon virusje waarvoor de rest van het gezin letterlijk alleen even de neus ophaalt.

Dochter is wel verwend. Ze kreeg post! Twee mensen kwamen een klein kadootje brengen. Van ons kreeg ze een puzzelboekje en een tekenblokje. Ze mocht nieuwe spelletjes op de tablet zetten. En ze krijgt extra lekker eten om weer aan te komen. 

Dank voor alle tips in reactie op mijn vorige blog. Dochter heeft ontzettend hypermobiele vingertjes, dus ze heeft snel pijn van handwerken, kleuren en schrijven. Vingerhaken ga ik haar volgende keer leren en zichzelf verhalen vertellen kan ze gelukkig al goed. Ik ontdekte dat ze samen zingen ook leuk vindt, net als wetenschapspodcasts. 
Ik ga nog op zoek naar tweedehands magnetische spelletjes, vooral smartgames. Dan kan ik een mandje vullen met anti-verveel spullen.
Maar ik hoop vooral dat we voorlopig weer gewoon iedereen naar school kunnen brengen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten