maandag 13 juni 2022

Blog afstoffen

Dat een nieuwe baan veel tijd zou kosten, wist ik wel. Maar minstens vijf dagdelen per week, dat had ik niet helemaal goed ingeschat. Dus ja, ik leef nog en ja, ik vermaak me uitstekend. Al had ik graag nog wat energie over gehad voor andere dingen dan werk en gezin.

Wat gezin betreft: sommige dingen veranderen blijkbaar niet. Puber heeft de gebruikelijke stress of hij wel over gaat. Tweede zoon vermaakt zich met de musical van groep 8. Dochter gaat met hangen en wurgen naar school. En kleuter huppelt door het leven.

Mocht je juf of meester zijn, dan volgt hier een gratis tip: vraag eens aan ouders wat je kunt doen om de zorg rondom een kind te helpen dragen. Of probeer eens naast de ouders te gaan staan, om vanuit hun perspectief te kijken.

Momenteel lekt ongeveer de helft van mijn energie namelijk naar de school. Deels omdat ze beroerd voor dochter zorgen en deels omdat ze ongelooflijk veel vragen van ouders. 

Mocht iemand zich afvragen wat er de komende week op het rooster staat:
- moestuinles 3x
- kookles (uit de moestuin)
- schoolreisjes
- middelbare schooldag: ouders mogen 40 min les komen geven om kinderen te laten wennen aan het schoolschema, in 3 klassen.
- bruiloft juf (wie doet het lied/de quiz/kado/versiering/logistiek)
- afscheidsavond groep 8 (wie maakt taart/decor/kostuums/lied)
- schoolschoonmaak
- schoonmaak kleuterspeelgoed
- afscheidsdag directeur (maak per kind een a4)
- inloopspreekuur
- €%^*& flip de beer
- avi-toetsen afnemen (doen ouders ja)
- overdrachtsgesprekken

Ik ga op school wonen voorlopig...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten