dinsdag 14 januari 2020

Wat eten we deze week? (2)

Het is een weekje puzzelen qua menu. Er zijn twee gesprekken op school, zodat ik mijn mentale energie voor het koken niet moet overschatten. De puber heeft zware stress voor de toetsweek die maandag begint, zodat hij moeite heeft met onbekende dingen eten. Dus moeten er vooral simpele dingen op tafel komen.

Alleen de maandag was haastwerk: muziekles van dochter tot 17.15 en muziekles van zoon vanaf 18.45. Daar tussenin een kwartier naar huis, eten en weer een kwartier terugrijden. Gelukkig is dat maar eens in de drie weken.
Donderdag wil ik een dagje met de trein naar Utrecht. Ik moet mijn diploma nog gaan ophalen en wil dan gelijk maar met de peuter naar het Nijntjemuseum. Dat betekent veel lopen met de kinderwagen en weinig puf om 's avonds nog te koken.
Waar ik vroeger op zulke dagen goede voornemens had en uitgeput eindigde met pizza, kan ik nu beter inschatten dat ik vooraf moet koken. Scheelt een hoop geld en frustratie. Zo fijn als er dan gewoon al gezond eten klaar staat!

Zondag: zuurkool ovenschotel (vega), wortelsoep, salade van koolrabi en komkommer.
Maandag: de tweede helft van het eten van zondag.
Dinsdag: pannenkoeken
Woensdag: paprikasoep en vegetarische lasagne
Donderdag: paprikasoep en de tweede helft van de lasagne
Vrijdag: aardappels met groente en vis (nog kopen)
Zaterdag: patatjes

1 opmerking:

  1. Een goede planning doet dan wonderen inderdaad. Bij drukke weken doe ik dat ook. Zo verminder je toch zoveel mogelijk de drukte en de stress.

    BeantwoordenVerwijderen